Presentatie koffievinger

vrijdag 29 oktober 2021, 20:00 - 22:00 uur

Hindrik van der Spoel (Roden, 1968) is regionaal bekend van de rubriek ‘Stuurlui aan wal’ die in 2011-2012 in De Krant in de gemeente Noordenveld verscheen, van de columns op de site Roden Actueel in 2014-2015, echter vooral van het door hemzelf geschreven en geproduceerde videodrama uit de periode 1996-2000, waarvan ‘Prooi’ zijn bekendste productie is. De personages in zijn films worstelen met zichzelf en/of het leven en staan aan de zelfkant van de samenleving. In tegenstelling tot zijn vaak duistere psychologische romans gooit Van der Spoel het hier over een totaal andere boeg. KOFFIEVINGER staat met columns en verhaaltjes over zijn persoonlijke leven, hier en daar openhartig en kwetsbaar, lokale-, regionale-, landelijke- en wereldgebeurtenissen vooral bol van de humor en zelfspot. Een eerlijk boek waarin de auteur zichzelf af en toe behoorlijk op de hak neemt waarmee hij er blijk van geeft om zichzelf te kunnen lachen.

In mijn leven heb ik mij lang als een outsider gedragen. Iemand die vooral buiten de maatschappij stond. Dit had alles met autisme te maken waarmee ik in 2014 werd gediagnosticeerd. Daarmee wist ik wie ik was en heb ik in maatschappelijk opzicht een behoorlijke ontwikkeling ondergaan. Ik noem mezelf nu niet meer een outsider, maar met de nodige zelfspot een autsider. In deze bundel treft u bijna 70 columns en persoonlijke verhaaltjes aan waarin u mij persoonlijk leert kennen en komt u erachter hoe ik over dingen denk. Inside out dus.

Er is een periode in mijn leven geweest dat ik ‘verliefd’ was op alles wat met koffie te maken heeft. De inspiratie voor de titel komt van Goldfinger en Scarface Tony Montana.